SEO NEDİR?



1. Nedir?

SEO, internet sitenizin arama motorları tarafından bulunmasını ve listelenmesini sağlayan, bir araçtır. Türkçe'si arama motoru optimizasyonudur. Geniş bir kitleye ulaşmak için SEO ayarlarının dikkatlice yapılması gerekmektedir. SEO'yu, birbirini tamamlayan elementlerden oluşmuş bir bütün olarak düşünmek mümkün. Bu elementlerden birisi eksik olursa, istenilen verimin elde edilmesi pek mümkün olmaz. Fazla kafa karıştırmadan SEO'yu oluşturan elementlerden bahsetmek gerekirse; bu konuda 3 temel element vardır. Bunlar; ranking değeri, drive trafik ve arama motoru farkındalığı.

SEO'nun optimize edilebilmesi için uygulanan birçok yöntem vardır. Bunlardan bazılarını sitenizdeki anahtar kelimeler (sitenizde bulunan sayfalar, sloganlar, başlıklar ve etiketleri de bu kategoride değerlendirmek mümkün), diğer sitelerin size verdiği bağlantılar olarak örneklendirebiliriz. Unutmayın ki SEO sadece ziyaretçi elde etmek için değil kullanlan bir araç değil, aynı zamanda kullanıcı dostu site tasarlamak için dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir.

2. Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemlidir?

İnternet üzerindeki bir bilgiye erişebilmenin en kolay ve rahat yolu arama motorlarını kullanmaktır. İnternet sektörü, arama konusunda Google, Bing ve Yahoo! tarafından domine edilmiş durumdur. Yandex de bu işten pay koparmaya çalışsa da, dünya çapında bir başarı elde ettiğini söylemek pek mümkün değil.  Bu konuda şunu aklımızdan çıkarmamakta fayda var; internet üzerindeki bilgiye erişim sadece arama motorları üzerinden sağlanmıyor. Sosyal medya da bu konuda büyük bir pazar payına sahip. Bu nedenle bir internet sitesi tasarlarken sosyal medyayı da aktif olarak kullanmak önemli. Olayı yüzdelere vurmak gerekirse; arama motorları elbette sosyal medyayı trafik getirme konusunda eziyor geçiyor. Sitenizi bir ev, arama motorlarını ise arkadaşlarınızın evinize gelmesini sağlayan yol olarak düşünebilirsiniz.

3. Neden Arama Motorları SEO Ayarları Yapılmamış Bir Siteyi Keşfedemiyor?

Arama motorları; ulaşabilecekleri en uç noktaya kadar ulaşabilmeleri için dizayn ediliyorlar ancak yine de insan dokunuşu olmadan bir sitenin tamamını tarayamıyorlar. "SEO ayarları yapılmamış bir site taranamaz." demek yanlış bir söylemdir. Ancak burada bahsedilen derinlemesine bir tarama, sitedeki bütün içeriği listelemek ise doğru bir söylemdir. SEO ayarları yapılırken dikkat edilecek en önemli husus; doğru bir hamle bir anda 1000'den fazla ziyaretçiyi sitenize çekebilecekken, yanlış bir hamle ile sitenizi internet tarihinin derinliklerine gömebilirsiniz. Arama motorları sitemi nasıl tarıyor diye soruyorsanız; ürettikleri algoritmalar ve botlar sayesinde diye cevaplamak mümkün.

4. SEO Ayarlarını Kendim Yapabilir Miyim?

Bu içeriği okuyan herkesin merak ettiği sorunun cevabı; evet! SEO dünyası düşünülenden daha karmaşıktır ve pratikle geliştirilebilecek bir araçtır. Bu konuda kapsamlı bir rehber hazırlamaktayım. Hazır olduğunda bu içeriği de düzenleyip link ekleyeceğim mutlaka. Bu konuda tecrübesizseniz; ilk olarak bu aşamaları uygulayarak başlamanızda fayda var :
Daha fazlası için bu linki takip ediniz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız, lütfen paylaşmayı unutmayın.


0 yorum:

Yorum Gönder