SİTEME GELEN TRAFİĞİ NASIL ARTIRABİLİRİM?



Uzun zamandır blog yazıyorsunuz ancak hak ettiğiniz ilgiyi göremediğinizi mi düşünüyorsunuz? Belki de siteniz arama motorları tarafından listelenemiyordur? Peki bu durumun önüne nasıl geçebilirsiniz?

1. Kavramlar

Ping : Arama motorları algoritmaları ve botları sayesinde sitenizde yeni bir içerik olup olmadığını düzenli olarak takip eder ve dolayısıyla indexler. Ancak bazen yazılımsal, bazen kullanıcı kaynaklı ötürü gerekli indexleme yapılamaz. Arama hizmeti veren şirketler bu durumun önüne geçmek için indexleme yapan şirketlerin hizmetlerini de indexler. Kısacası indexleneni indexler.

Backling : Bir internet sitesinde bulunan ve tıklandığında sizin internet sitenize yönlendirme yapan tüm linklere backlink denir. Sitenize ziyaretçi çekme konusunda önemli bir husustur.

PageRank : Bir internet sitesinin değerini, sıralamasını anlatan kavramdır. Arama motorları, PageRank değerinize göre sizi arama sonuçlarında ilk sayfalara taşıyabilir.

2. Bu Hizmetleri Kullanmak
  1. blogsearch.google.com/ping adresine gidin.
  2. Açılan sayfadaki kutucuğa, internet sitenizin ana sayfasının adını yazın.
  3. pingomatic.com'a gidin.
  4. Her yeni içerik üretiminde bu işlemi tekrarlayın.



3. Backling Yardımlaşması

PageRank, sitenize verilen backlink'ler ile bağlantılıdır. Günlük ziyaretçi sayısı fazla olan ve özgün içerik üreten sitelerden ne kadar çok backling alırsanız, sitenizin PageRank değeri o kadar yükselir.
Bu konuda yapabileceğiniz iki şey var :
  1. Site ve blog sahipleri ile anlaşarak karşılıklı backlink vermek.
  2. Özgün içerik üreterek diğer site sahiplerinin ilgisini çekip, backlink kazanmak.
4. Bu Kavramlar Neden Önemli? 

Sitenize gelen ziyaretçi sayısını artırmak ve kolayca reklam alabilmek için bu kavramları iyi bilmek ve uygulamak önemli. Sitenizin PageRank değerini ise şu hizmetleri kullanarak öğrenebilirsiniz;

  1. Google Toolbar
  2. PageRank Checker
  3. PR Checker
  4. Google Rankings





.

0 yorum:

Yorum Gönder