SEO Dostu İçerik ve Bağlantı Adresi Nasıl Oluşturulur?


1. SEO Dostu Bağlantı Adresi Nasıl Oluşturulur?

İçeriğinizi oluşturduktan sonra başlık kısmını harflerle ifade edilmiş rakamlardan (örneğin 6 yerine altı yazmak) ve Türkçe karakterlerden (İ,Ö,Ü,ı,ç,ö,ü,ğ) arındırın. Bir örnekle açıklamak gerekirse;

Bu yazının başlığı : SEO Dostu İçerik ve Bağlantı Adresi Nasıl Oluşturulur?
Yazılması Gereken : SEO Dostu Icerik ve Baglanti Adresi Nasil Olusturulur?

Başlığınızı bu kurallara uygun oluşturup, içeriğinizi yayınladıktan sonra başlığınızı Türkçe karakterler ile güncelleyebilirsiniz. Bu noktada yaptığımız şey, arama motorlarının içeriği listelemesini kolaylaştırmak. Amerika menşeili arama motorlarının algoritmaları istisna diller dışında (Rusça, Çince gibi) her zaman İngilizce temelli arama yaparlar.

2. SEO Dostu İçerik Nasıl Hazırlanır?

  • Başlıkta anahtar kelimelere yer verin. İçeriğiniz ne ile alakalıysa, o konuda kullanabileceğiniz en basit kelimeleri kullanın.
  • Başlıktaki anahtar kelimeleri yazının giriş ve sonuç bölümünde kullanın. Ancak bu kelimeleri yazı içerisinde çok sık kullanmayın. Daha önce Google Sandbox başlıklı yazımda bu durumu açıklamıştım.
  • İçeriğinizde site içi ve site dışı bağlantılara yer verin. Yazı içerisinde backlink veren yazıların daha hızlı listelendiği konusunda bir rivayet var. Bir diğer rivayet ise yazı içerisinde kullanılan anahtar kelimelerin kalın, italik, altı ve üstü çizili biçimlerde bir döngüde kullanılması.
  • Sitenizde kullandığınız görselleri SEO'ya göre optimize edin. Nasıl yapılacağını bu yazımda anlatmaya çalışmıştım.
  • Yazınızı mutlaka paragraflara ayırın. Bütün, uzun bir yazıyı okumak gözleri yoracağı gibi aynı zamanda arama motorları botlarının yazınızı indexlemesini zorlaştırır. 
  • Sitenizdeki görseller dış bağlantılara aitse (başka internet sitelerinin linklerini kullanıyorsanız), görseli sitenize eklerken no follow seçeneğini aktifleştirin.





0 yorum:

Yorum Gönder