RSS NEDİR?



1. RSS Nedir?

RSS, birden fazla site takibi yapan kullanıcılar için inanılmaz faydalı bir araçtır. Hoşunuza giden yirmi farklı site olduğunu düşünün. Tümünün adresini tarayıcıya tek tek yazmak sıkıcı ve yorucu olmaz mıydı?

İşte RSS bu noktada yürürlüğe giriyor. Sevdiğiniz, takip ettiğiniz internet sitelerine yeni içerik yüklendiğinde, yaptığınız ayarlar doğrultusunda size haber veriyor. Böylece hiçbir içeriği kaçırmamış oluyorsunuz! Ayrıca RSS'yi Tumblr'ın dashboard'u gibi de düşünebilirsiniz. Takip ettiğiniz sitelerin içeriklerini tek bir anasayfada toplar.

2. RSS Uygulamaları

Popüler olan iki çeşit RSS okuma yöntemi vardır. Bunlardan ilki web tabanlı RSS okuyucularıdır. Yani; tarayıcınız üzerinden size RSS hizmeti veren bir internet sitesine bağlanırsınız ve takip ettiğiniz blogların bütün içerikleri o sayfada listenelenir.

İkincisi ise masaüstü uygulaması olarak hazırlanmış RSS okuyucularıdır. Bu uygulamaları da akıllı telefonunuzdaki e-kitap okuma uygulamaları gibi düşünebilirsiniz.

Bu hizmet için tasarlanmış binlerce uygulama var ancak en popüler ve kaliteli RSS uygulamalarını şöyle sıralamak mümkün :
  1. Google Reader (Web Tabanlı) - Hizmet sonlandırıldı.
  2. Bloglovin' (Web Tabanlı - Mobil Uygulama)
  3. Feed Demon (Masaüstü)
  4. Net Vibes (Web Tabanlı)
  5. Bloglines  (Web Tabanlı)

Bu içeriği faydalı bulduysanız paylaşmayı unutmayın. Gözden kaçırdığım bir nokta var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder