ÖZGÜN İÇERİK NASIL OLUŞTURULUR?



Adsense veya diğer firmaların reklam servislerinden birine başvurduysanız illa ki özgün içerik adlı sevecen dostumuz ile karşılaşmışsınızdır. Peki nedir özgün içerik; nasıl oluşturulur?

Bu konuda dürüst olmak gerekirse siteniz iyi hit alıyorsa ne Google ne diğer firmalar sitenizin özgün olup olmadıkları ile pek ilgilenmiyorlar. Daha açık ifade etmek gerekirse, birbirinin aynısı dizi/film sitelerinin hepsinde Adsense reklamlarını görmek mümkün. Korsan içerik yayını yapmak Google Politikalarına aykırı olmasına rağmen bu sitelerin kurucuları reklam alabiliyorlar.

Maddi durumunuz çok iyi değilse, sitenize bir anda yüksek miktarda hit çekmek zor olacaktır. Zaten bu hitlerin de kalıcılığını sağlayamazsanız daha önce İnternetten Para Kazanamamak : Sandbox başlıklı yazımda değindiğim durum başınıza gelecektir.

Yeni bir blog yazarı ve sitenizin bu tarz durumlara düşmesini istemeyen biri olarak yapmanız gerekenler şunlar :
  • Yazılarınızı aşırı uzun tutmayın. Tüketim çağında bulunduğumuz şu dönemlerde kimse tek parça ve uzun uzun yazılmış bir yazıyı okumak istemez. Kapsamlı bir konu hakkında içerik üretiyorsanız, içeriğinizi parçalara bölün.
  • Görsel kullanın. Safi yazıdan oluşan içerikler bir noktadan sonra okuyucuyu sıkabilir. İçeriğinizi videolar ve resimler ile destekleyin.
  • Başka görüşlere yer verin. Yazdığınız alanda diğer insanların konu hakkında düşüncelerine yer verin. Haklı ve haksız oldukları noktaları doğru bir üslup ile işaret edin. Bu konuda okuyucularınızın fikirlerini alın.
  • Farklı kelimeler kullanın. Aynı anlama gelen farklı kelimeler kullanın. Bu şekilde yazarak okuyucunun dikkatinin dağılmasını engelleyebilirsiniz.
  • İçeriğinizi bir bütün halinde yazmak yerine paragraflara bölün. Başlıklar, alt başlıklar, listeler, biçimlendirmeler kullanın.

Bu içerik faydalı olduysa paylaşmayı unutmayın. Gözümden kaçan bir bölüm var ise yahut sizin uyguladığınız farklı bir yöntem var ise yorumlarda belirtebilirsiniz. Zaman ayırıp, okuduğunuz için teşekkür ederim.



0 yorum:

Yorum Gönder