GOOGLE ADSENSE : BAŞVURURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR



1. Nedir?

Google Adsense, hit alan internet sitenizden gelir elde etmenin yollarından sadece biridir.

2. Başvurmadan Önce

Her gün yüzbinlerce blog sahibi, Adsense başvurusu yapmaktadır. Ve çoğu, bazı kuralları ihlal ettiği için Google tarafından kabul edilmemektedir. Adsense başvurmadan önce dikkat etmeniz gerekenleri sıralamak gerekirse :
  1. İnternet sitenizdeki içeriğin nitelik ve nicelik bakımından yeterli olduğuna emin olun. 1000 tane de içerik üretseniz özgün olmadıktan sonra başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus; içeriğiniz özgün olsa bile, sayısı az olmamalıdır. 10 özgün içerikle başvurursanız muhtemelen başvurunuz yine onay almayacaktır. Tavsiyem; özgün içerik üretmeye devam edin ve 100 tane içeriğiniz olunca başvuru yapın.
  2. Sitenizde kullanıcı ve gizlilik sözleşmeleri mutlaka bulunsun. Hakkında kısmı bulundurmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır çünkü Google gizli kullanıcılara siteleri çok fazla hit almıyorsa başvurularını onaylamaz.
  3. SEO ayarlarınız düzgün yapılmış olmalı.
3. Nasıl Başvurulur?

Blog yazmak için Google'ın servisi olan Blogger'ı kullanıyor iseniz izlemeniz gereken aşamalar şunlar :

1. İlk olarak Blogger hesabınıza giriş yapın ve reklam almak istediğiniz hesabı seçin.


2. Sol taraftaki menüde bulunan kazançlar sekmesini tıklayın.



3. Açılan sayfada Sign Up For Adsense ya da Adsense'e Kayıt Ol butonuna tıklayın.

4. Blogger sizi Adsense kayıt sayfasına yönlendirecek. Blog açmak için kullandığınz e-posta adresi ile Adsense'e kayıt olmak istiyorsanız Oturum Aç butonuna tıklayınız. Başka bir Google hesabı ile kayıt olmak istiyorsanız Hesap Oluştur butonuna tıklayınız.

 
5. Bilgilerinizi kontrol edip İlişkilendirmeyi Kabul Et butonuna tıklayınız. Google sitenize reklam kodlarını yerleştirecektir. Şablon menüsünden reklam kodlarının doğru yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol ediniz.



WordPress kullanıcılarının izlemesi gereken yöntem ise şu şekilde :

1. adsense.google.com adresini ziyaret edin. Sign Up Now ya da Sign In butonlarından birine tıklayın.



2. Zaten bir Google ürünü kullanıyorsanız ya da daha önceden kullanmışsanız (Blogger, Gmail, Google Plus vb.) Adsense otomatik olarak o hesaba giriş yapacaktır. Bu ekranda da, Adsense'e bu Google hesabı ile mi kayıt olmak istiyorsunuz diye soracaktır. Mevcut hesabınız ile devam etmek istiyorsanız Yes butonuna, farklı bir hesap ile Adsense'e başvuru yapmak istiyorsanız Create or Use Another Account butonuna tıklayınız.


3. Bu aşamadan sonra ise Adsense sizden site adresinizi ve blogunuzun hangi dilde içerik içerdiğini soracaktır. Verilen reklam kodlarını sitenize yapıştırmanız, başvuru sürecini tamamlamak için yeterli olacaktır.


4. Sıkça Sorulan Sorular

1. Birden Fazla Adsense Hesabı Alabilir Miyim?

- Hayır. Google geliştirdiği algoritmalar sayesinde birden fazla Adsense hesabı başvurusu yapan kişileri saptayabiliyor.

2. Reklam kodlarını siteme ekledim ancak reklamlar görünmüyor. Bir problem mi var?

- Hayır. Adsense başvuru süreci iki aşamalıdır. Birinci aşama reklam kodlarını sitenize eklemektir. Bu noktadan sonra Google sitenizin doğru çalışıp çalışmadığını inceleyek ve duruma göre Adsense hesabınızı onaylayacak ya da reddedecektir. Adsense hesabınız ikinci aşamadan geçmeden reklamlar sitenizde görünmez.

3. Youtube ve Blog hesabımı aynı Adsense hesabı üzerinde bağlayabilir miyim?

- Evet.

4. Adsense başvurum reddedildi. Sebebi ne olabilir?

- Yazı içerisinde değindiğim konuları doğru bir şekilde uygulayıp red yediyseniz; muhtemelen siteniz yeterince hit almıyordur. Site tasarımını da yeniden gözden geçirmenizde fayda var. Bu konuda Google'ın gönderdiği e-postayı dikkate alın.

5. Başvuru sonucum ne kadar sürede belli olur?

- İlk defa yapılan başvurular genel olarak 2 hafta içerisinde yanıt alıyor. Tekrar tekrar red cevabı alınan siteye yapılan başvuruların süreci daha uzun olabiliyor. Başvuru yaptığınız halde red ya da kabul cevabı almadıysanız, sorununuzu Google Forumlarında dile getirebilir ya da Google'a e-posta yollayabilirsiniz.


Yazıyı faydalı bulduysanız paylaşmayı unutmayın. Karşılaştığınız bir sorun var ise yorum bırakın. En kısa sürede dönüş yapacağımdan emin olabilirsiniz.






























0 yorum:

Yorum Gönder