BLOG YAZMAK | NE YAPMALI? - NE YAPMAMALI?


Bu yazımda, blog yazmaya yeni başlamış ya da başlayacak olan blog yazarlarına nelere dikkat etmeleri, neleri yapmaları ve yapmamaları konusunda bilgi vermeye çalışacağım.

1. Keyif Almak ve Heves

Yazdığınız/yazmak istediğiniz konuda bilginiz olmaz ise, yaptığınız işten keyif alamazsınız. Ve bu durum bir süre sonra blog yazılarını savsaklamanıza, dahası, bu mecradan çekilmenize sebebiyet verir. Hevesli olun, okuma yapın, yazmadan önce "Bu içeriğimi nasıl farklı hale getirebilirim?" diye düşünün.

2. Kendiniz İçin Yazın

Başkalarına yardım etmek güzel bir şey ancak içerik üretirken kendinizi görünmez hale getirmeyin.



3. Eleştirilere Kulak Verin

İyi de olsa kötü de olsa takipçilerinizin düşüncelerine önem verin.

4. Tema Seçimi

Sade, okuyucuyu ve gözü yormayan, basit bir tema seçin. Sitenizde dolaşmayı kullanıcılar için rahat hale getirin. Sayfaların yüklenim süresini arttıracak büyüklükte görseller yüklemeyin. Aynı içeriğe üçten fazla video koymayın. Kullanmadığınız, işinize yaramayan scriptleri kaldırın.

5. Diğer Sayfalar

Mutlaka hakkımda, sözleşmeler ve kapsamlı bir blogunuz var ise site haritası sayfası oluşturun.

6. Çok Sık ya da Çok Az İçerik Üretmeyin

Bir zaman çizelgesi oluşturun. Bu zaman çizelgesinde blogunuzun içeriğine göre günlük, haftalık ya da aylık hedefler belirleyin.

Örneğin; "Haftalık 3 içerik üreteceğim."

Zamana zaman içerik sayısını ikiye düşürebilir zaman zaman da beşe çıkarabilirsiniz. Ancak hedefinizi üç belirlediyseniz haftada bire indirmeyin ya da ona çıkarmayın. Az içerik üretimi takipçiye sitenin sık güncellenmediğini düşündürür. Çok sık içerik ise takipçiyi sıkabilir.

7. Sosyal Olun

Facebook, Twitter, Google Plus gibi sosyal mecralarda sitenizi paylaşın. Ancak bunu yaparken sitenizi okuyucunun gözüne sokmayın. Wordpress, Tumblr ve Blogger üzerindeki blogları takip edin ve yorum bırakın. Sitenizi forumlarda öne çıkarın.





0 yorum:

Yorum Gönder