Anahtar Kelime Nedir?


Merhaba içerik üreticileri! Bu yazımda anahtar kelimeler konusuna ufak bir giriş yapacağım. Lafı uzatmadan hemen başlayalım.

Anahtar Kelime Nedir?

Anahtar kelime; bir içeriğin temasını, bir diğer deyişle konusunu arama motorlarına ifade eden kelimelerdir.

Hakkında Bilinen Yanlışlar ve Yapılması Gerekenler

  • Yanlış : Bir kelimeyi yazının içerisinde ne kadar çok kullanırsam, arama motoru içeriğimi o kadar çok öne çıkarır.
  • Doğru : Yazının uzunluğuna doğru orantılı olarak anahtar kelime sayısı belirlenmelidir.

  • Yanlış : Anahtar kelimenin arama motorları tarafından algılanmasında kelimenin uzunluğunun bir önemi yoktur.
  • Doğru : Anahtar kelimenin arama motorları tarafından algılanmasında kelimenin uzunluğu önemlidir. Örneğin; "Avrupa'da En Sık Takip Edilen Spor Programları" başlıklı bir yazının anahtar kelimesini "En Sık Takip Edilen Spor Programları" yapmak, site trafiğini artırmada size pek yardımcı olmaz. Bunun yerine "spor" ya da "spor programları" kelime ve kelime gruplarını kullanmak daha uygun olur. İkiden fazla kelimeden oluşan anahtar kelimelere SEO camiasında long-tail adı verilmekte. Bu konuyu SEO Rehberi başlıklı yazımda daha detaylı ele alacağım. 

  • Yanlış : Anahtar kelime yoğunluğunu kafama göre belirleyebilirim.
  • Doğru : Anahter kelimelerin yazı içerisindeki oranını yazınızın uzunluğuna göre belirlemelisiniz. SEO uzmanları ideal oranın %5'ten az, %10'dan çok olmaması gerektiğini söylüyor. Bir örnekle açıklamak gerekirse; yazınız 500 kelimeden oluşuyorsa, anahtar kelime yoğunluğunu da %6 olarak ayarlamak istiyorsanız, yazı içerisinde 30 adet anahtar kelimeyi kullanmanız gerekir. 



0 yorum:

Yorum Gönder