ALAN ADI VE HOSTİNG SERVİSİNİ FARKLI FİRMALARDAN ALMAK?



Örneği alan adınızı IHS'den, hosting servisini GoDaddy'den aldınız. Bu durumda alan adını ve hosting servisini birbirine linklemelisiniz. Karmaşık bir işlem gibi görünse de yapması çok kolaydır.

1. Başlamadan Önce

İlk olarak hosting servisi sağlayıcınız ile iletişime geçin ve isim sunucusu bilgilerinizi öğrenin. Bu bilgiler hosting servisi sağlayan firmanın size vermiş olduğu yönetici hesabında da olabilir. Bu bilgiler çoğunlukla müşteri numaranızın/kimliğinizin bulunduğu sayfada bulunur. Hosting servisine kayıt olmak için verdiğiniz e-posta adresine de bu bilgiler gönderilmiş olabilir. İsim sunucusu bilgilerinizi elde ettikten sonra ikinci adıma geçebilirsiniz.


2. Adım Adım
  
  1. Alan adını satın aldığınız firmanın sitesine gidin ve giriş yapın. (Örneğin; godaddy.com) 
  2. Sağ üst köşede görünen isminize, sonra da hesabımı ziyaret et seçeneğine tıklayın. (Site tasarımları farklılık gösterebilir. Sizin hesabınız sol üst köşede bulunabilir.)
  3. Alan adları başlığı altında alan adı yönetimi/yöneticisi bağlantısına tıklayın.
  4. Alan adınızı seçin ve altında ki yönet seçeneğine tıklayın. (Buton yeri değişiklik gösterebilir.)
  5. Özel (custom) seçeneğine tıklayın ve sonra "İsim sunucusu ekle" butonuna basın. Hosting firmanızdan almış olduğunuz bilgileri yazın. (Örnek isim sunucusu ismi; ns.1.godaddy.com gibi)
  6. Beşinci adımı gerçekleştirdikten sonra elinizde/listenizde iki adet isim sunucusu olacaktır. Alan adını aldığınız site tarafından otomatik olarak atanan isim sunucusunu listeden kaldırmayı unutmayın.
  7. Ayarlarınızı kaydedin. Değişiklikler 48 saat içerisinde uygulanacaktır.  İşlem gerçekleşirken, linklemenin doğru olup olmadığını kontrol etmek için alan adınızı tarayıcıya yazarak denemeler yapabilirsiniz.

Bu yazı size yardımcı olduysa, paylaşmayı unutmayın. Bir problem ile karşılaşırsanız yorum olarak yazabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder